Druk...;)
Blijf op de hoogte en volg Harold
05 Juni 2007 | Canada, Ottawa
Zo, eindelijk weer eens een berichtje van mij! Het duurde even, maar this er weer.. Heb namelijk erg drukke tijd achter de rug, en het is nu ook nog erg druk! Maar dat moet ook! Daar hou ik wel van!
Het is de laatste dagen weer mooi weer.. We zien de zon weer! We hebben 2 weken bewolkt weer gehad.. en regen.. Maar nu komt de zon erdoor! Nu begint de mais en het koren en het gras en luzerne ook hard te groeien.. binnenkort gaan wij beginnen met het maaien van luserne en gras. 450 acres gaan wij dacht ik maaien. Weet het niet precies.
Ze zijn nu net begonnen met een stuk maaien, maar morgen hebben ze weer regen voorspeld, dus gaan ze een klein stukje maaien. Donderdag en vrijdag komt er ook regen, dus waarschijnlijk wordt het volgende week dat we vol op beginnen.
Vrijdag ben ik ook aan het karten geweest! Was met een kerk, waar Derrick heen gaat. Niet vrijgemaakt, maar weet niet precies wat voor kerk dat is. Met ongeveer 20 jongeren zijn we naar een park gegaan. Gemiddeld waren de jongeren 16 jaar denk ik. Met zo'n gele oude schoolbus zijn we naar Winnipec gegaan. Echt een oude bus.. Zo'n schoolbus die je in amerikaanse films ook altijd ziet.. Wel leuk om er een keer ingezeten te hebben.. maar wel erg krapjes, en niet comfortabel..
Wij aangekomen bij het park.. leuke kart.. was wel buiten.. Maar die karts gingen niet zo hard! Ik denk 25kilomter per uur.. met de fiets kun je nog harder.. Erg saai!!! Je kon de hele baan vol gas rijden.. en je kon elkaar ook niet inhalen.. Was echt niks aan.. Maar de meeste vonden het echt geweldig en gingen wel 3 keer.. We hadden namelijk 3 kaartjes, zodat we 3 atracties konden doen in het park.. Na die ene keer wilde ik en Derrick niet meer.. Toen zijn we met 2 andere oudere mannen, die de leiding hadden, iets leukers gaan zoeken. Gingen we soort softbal doen.. De bal wordt dan door een machine gegooit, en dan moeten wij de bal met een knuppel raken.. Dat was wel gezellig.. Erg veel lol gehad.. Daarna Minigolf.. daar hebben we heeel veel gelachen.. Het was niet veel aan, maar door de lol die we zelf hadden gemaakt, wat het toch een leuke avond geworden. Rond half 12 's avonds waren wij weer thuis.. Maar ga nog een keer karten in echte karts hier.. en Painball.. Is hier niet zo heel duur..
Zaterdag was ik vrij. lekker uitgeslapen! half 12 uit bed.. had de klok helemaal rond geslapen. Daar was ik wel weer even aan toe! Even alle slaap die ik te kort had, bijgeslapen. 's middags even paar potjes poolen met Derrick en daarna melken, want ze kwamen ietmand te kort bij het melken.
Na het melken gingen we naar een toneelstuk. van Shake Spier.. werd door kinderen van 14-18 denk ik gespeeld. Was wel goed gespeeld. Maar wel moeilijk engels.. kon het verhaal niet echt volgen.. jammer,
Zondag was ik ook vrij. 's morgens naar de kerk. We hadden belijdenis dienst. Ik ook heen, kijken hoe ze dat hier allemaal doen.. Maar het was wel beetje anders dan in Nederland. Ik heb niet alles meegekregen wat er in de preek werd gezegd, maar er straalde niet echt veel vreugde van de dienst af.. tenminste niet zoals in Nederalnd.. Was wel jammer, en je kon ook niemand horen die 'ja' zei.. Je moest er maar vanuit gaan dat ze dat zeiden. Ze stonden ook allemaal met de rug naar de gemeente toe.. Maarja.. na 2 uur was de dienst toch voorbij..
Omdat het een belijdenisdienst was, was het een drukke zondag.. na de dienst was er nog koffie drinken.. toen snel naar huis.. laden en lossen, en toen snel weer naar de kerk! en 5 uur waren we weer thuis.. zo, de avond voor onszelf.. Zijn we met jeugd naar iemand huis gegaan. beetje ouwehoeren en gezellig..
Ik trek nu in het weekend ook veel op met een andere Nederlandse stageloper. die loopt op een ander melkveebedrijf stage, vlak ik de buurt.. Lambert van de Steege.. Die woont nu in de polder.. Hij is 17 jaar.. Wel mooi, een nederlandse jongen om mee op te trekken.. hoef je tenminste niet alles in het engels te doen;)
Gister heb ik samen met Ard en Henry de machines klaar gemaakt voor het inkuilen.. Vind ik wel leuk werk om te doen.. Zag er wel uit als een varken, maar dat maakt dan niet uit:)
Het erf is weer helemaal netjes.. Vorige week opgeruimd.. Met vrachtwagens mest weggebracht.. en plastic naar de stort gebracht. Ik vond het al niet zo netjes.. dus maar gevraad waarom al dat plastic van de bulten nog in de grond zat..
In de winter is de grond bevroren, en kunnen ze geen schep of voorladerbak in de grond steken! Dus snijden ze het plastic bij de grond af. en als de grond ontdooit is, dan kunnen we alles opruimen. Met het opruimen, vorige week, kwamen we nog wel een groot ijsblok tegen wat in de grond zat..
Wel'n teken dat het hier 's winters goed koud is! -52 is was het koudste hier afgelopen winter.
Gister ben ik nog samen met Derrick naar de boerderij van de werknemer Ard geweest. Hij heeft varkens thuis.. Leek mij wel even leuk om te kijken.. Maar het is hier wel anders dan in NL. Hier zijn de schuren veel opener. veel wind kan er in.. en alles in 1 groep.. 200 biggen in 1 groep.. en al het voer voor de varkens verbouwd Ard zelf.. graan, mais, enz. Dit mengt hij ook allemaal zelf..
Dit was het eerst wel weer..
Ik zal snel wat foto's erbij doen, maar dat kan nu denk ik niet.. Ben nu in de stal achter de computer.. In huis doet internet het niet zo goed.. Maar ik kijk wel even..
De reacties zijn nog steeds super tof!!!
en ook steeds weer van nieuwe mensen!!
Groetjes uit Canada!!
Dat dus,
Groetjes Harold!!
Trouwens.. wat kun je er aan doen als je kalveren hebt, die op de roosters blijven liggen?? Heb ze al 3 nachten vastgebonden in de boxen, maar overdag en 's nachts blijven ze op de roosters liggen.. Boxen zijn mooi schoon! en roosters vies.. Ik weet't niet meer.. Ik hoor wel wat ik nog meer kan proberen;)
05 Juni 2007 - 18:49
Egbert:
he harstike leuk wat je daar mee maakt zo te horen al plannen om te imigreren
gr egbert
05 Juni 2007 - 18:55
Marije:
Hey Pottie, leuk weer wat van je te lezen..Gelukkig bevalt alles nog goed, en ook luek om te horen dat je een Nederlandse 'moat' hebt daar.
En -52 of -25..Nouja beide lijkt het me geen pretje..
Veel plzier nog en wacht weer op je volgende bericht
Groetjes van de meiden
Liefs Marije -
05 Juni 2007 - 19:51
Arjan:
je vermaakt je nog steeds prima daar zie ik. beterz man. kan me trouwens wel indenken dat je et karten idd neit leuk vond. 25 km:P nou geniet er nog maar ff van daar
groet aj -
06 Juni 2007 - 06:28
Oom Luit:
Harold, leuke verhalen. Zit toevallig even thuis omdat oom dick en tante lucie hier vandaag zijn.
Gaan vanmiddag weer naar je ouders.
Veel succes daar
06 Juni 2007 - 11:32
Marion:
Hee Harold,
:p Misschien moet je de roosters aan de stroom zetten;) Ik hoor al, onze dienst was mooier:D! Zeg, suc6 daar nog! Geniet d'r van!
xx Marion -
06 Juni 2007 - 17:12
Jolte:
Dus.. Harold, je bent al een beetje leuke dingen aan doen. Blijf goed informeren wat echt de moeite waard is om te zien of te doen...!!
Een tip om het jongvee in de ligboxen te laten liggen is: zorg dat je iets op de roosters legt, waardoor ze niet meer lekker vlak kunnen liggen. Bijvoorbeeld een groot hek op bakstenen oid of autobanden..? Ze moeten er natuurlijk wel fatsoenlijk langs kunnen lopen. -
07 Juni 2007 - 16:34
Jannie:
groetjes uit coaldale AB!!