Voor de kenners;) - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Harold Pot - WaarBenJij.nu Voor de kenners;) - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Harold Pot - WaarBenJij.nu

Voor de kenners;)

Blijf op de hoogte en volg Harold

13 Mei 2007 | Canada, Ottawa

He mensen!!
Hoe is het daar in Nederland?? Lekker veel regen hoorde ik?? Het is hier heerlijk weer.. gelukkig niet te warm.. ongeveer 18 graden.. met lekker windje.. en zon!

Vandaag naar de kerk geweest. De gemeente bestaat voor 95% uit Nederlands, of ex-nederlanders.. Na de dienst spraken mensen mij al aan.. Eerst in het engels, maar later in het nederlands.. Wie ik ben, en wat ik doe, en voor hoe lang.. wel sociaal van ze;)
De morgendienst kon ik nog wel volgen, waar het over ging.. Moederdag;), maar de middagdienst, catechismuspreek.. Geeen idee waar het over ging.. dus heb ik zelf maar wat gelezen..

Zo, m'n eerste werkweek zit erop... Elke dag begin ik om 7 uur.. Het valt tot nu toe nog wel mee;) 's Morgens nog even mee helpen met melken en daarna schoonmaken..
Er wordt gemolken in een 50 stands carousel, een buitenmelker. We melken met 4 personen. 1 persoon haalt de koeien op uit de stal en doet ze in de wachtruimte en maakt de boxen schoon, een ander persoon gaat de koeien voorbehandelen, een ander persoon sluit ze melkstellen aan, en de laatste persoon dipt de koeien, en controleert of ze goed uit zijn..
Het melken zelf duurt ongeveer 2,5uur. Dan zijn 450 koeien gemolken. Het schoonmaken duurt ongveer een half uur als er met 3 personen schoongemaakt wordt..
Na het melken 's morgens heb ik 3 stallen met jongvee die ik moet voeren en verzorgen. Ongeveer 150 stuks vee zijn dit.. Rond 11 uur ben ik hier meestal mee klaar. Dan komt de rest van de dag.. Dit is altijd verschillend..

Veel werkzaamheden worden hier met oliedruk gedaan, in plaats van bloeddruk.. Ze hebben overal wel een machine voor.. De bobcat wordt vooral veel gebruikt. hier hebben ze ook 2 van.. En ze hebben 2 trekkers met voorlader.. 2 John Deere's 7730. (met schermpje Derk;))
Het zaaien is hier nu net klaar.. Hier heb ik niet mee geholpen.. omdat ik net op het bedrijf ben, doe ik eerst de basisdingen.. Maar over ongeveer 2 weken wordt de eerste snede gras/luzerne gemaaid.. ongeveer 130 ha denk ik.

Alles in Canada is extremer dan in Nederland.. Alles is groter.. De machines die gebruikt worden op het land.. (John Deere 8330 hebben ze hier, en dat is een normale trekker) en machines van meer dan 15m breed.. maar dat moet ook, want de percelen zijn ook erg groot.. Maar ook de auto's zijn groot..
Producten in de winkel zijn ook groot verpakt.. Ketsjup koop je per 2kg, boter per 2kg, koffie pakken per 2 kg, enz.. alles is groot hier.. Er waren nog een paar grote dingen, maar dat weet ik zo niet meer..

Dit was het eerst weer, als er nog vragen of opmerkingen zijn van mensen, dan hoor ik het wel;)

Dat dus,

Groetjes Harold!

• 13 Mei 2007 - 23:05

Emmely:

Zijn de mensen ook groot?:P
    Nee harold het klinkt leuk:D Denk dat jij je wel vermaakt in die 3 maand :)
    Groetjes uit Nederland !
    xx Emmely

• 14 Mei 2007 - 05:43

Marion :

Okee dan! Goed nieuws! Tjah.. jij ligt nu in bed te meuren denk ik. Tis hier kwart voor 8 nu. Hier regent het vooral ja! Maar nu op dit moment schijnt de zon! :D
    Zeg, groetjes van mijn gehele familie... werkse!!

Marion

• 14 Mei 2007 - 06:01

Oom Luit:

leuk verhaal, doe je best en we hopen een beetje op de hoogte te blijven. Sterkte met het verstaan van de preken.
    Ik hoop dat je de dames daar wel kunt volgen. Anders heb je echt een p[robleem

De groeten uit zuidlaren

• 14 Mei 2007 - 06:19

Marchien:

hej harold !!
    leuk om wat van je te horen ... en zo te lezen vermaak je je wel tussen al die koeien en johnny-trekkers ....
    Wat grappig dat er allemaal nederlanders in de kerk zitten, misschien wil er wel iemand translator worden in de kerk :) :)
    hej groetjes en geniet van het mooie heuvelachtige en natuurrijke zonnige Canada :)

• 14 Mei 2007 - 08:44

Judith:

Hee Harold!

Wat leuk voor je dat je het zo naar je zin hebt :)! Leuk om weer wat van je te horen.. Woensdag moet ik afscheid nemen, dat wordt drama haha. Nog heel veel plezier toegewenst en groetjes uit Enschede! Kusje, Judith

• 14 Mei 2007 - 09:24

Kumara:

Hey Harold,,

Mooi dat je het naar je zin hebt daar. Had ik ook wel verwacht met die John Deere's :)
    Wel veel foto's maken he? Die wil ik wel graag zien.

Nou groeten uit Beilen.
    Kumara

• 14 Mei 2007 - 10:53

Marije:

Hey Harold, leuk dat het je zo goed is bevallen de eerste week.

Ook leuk om te horen dat de mensen daar heel sociaal tegen over jou zijn...Klinkt erg gezellig :D

Groeten vanuut Rune :D

Kusn Marije

• 14 Mei 2007 - 11:54

Jan En Marga:

Hoi Harold,

Leuk zo'n website. Kan iedereen meegenieten van je stage/reis. Je eerste werkweek zit er al weer op. Kun je eindelijk leren kalfjes voeren. Met 150 stuks vee, moet dat kunnen.
    Maar hier staat vast een kalverdrinkautomaat.

Groetjes van Jan en Marga en Hilde

• 14 Mei 2007 - 12:55

Margé:

Hee Harold !

We willen meer verhalen ! Nouja, iig ik(A) Je krijgt vast wel genoeg te eten aangezien alles zo groot is.. neem maar grote chocola voor me mee terug.. haha nee grap. Nou Harold, laat maar snel weer van je horen.
    x Margé

• 14 Mei 2007 - 16:45

Ageurt:

hey harold
    leuk wat van je te horen en mooi dat je het naar je zin hebt. wel flink foto's maken hea

• 14 Mei 2007 - 19:03

Herpes:

Yo Potty,

zo te lezen heb je het al goed naar je zin. Alles groot...achja 2 liter bier in één keer is ook niet verkeerd;-) haha.

Veel plezier daarow en tot horens.

Gr Hermen

• 14 Mei 2007 - 21:17

Jolte:

Of ben jij nu zo klein dat je alles daar groot vindt?

Er was vast ook een grote winkel? Noemen ze ook wel groothandel... Maar is inderdaad heel wat anders dan de buurtsuper wat je gewend bent.

Hou je verder het uitvalspercentage van het jongvee nog een beetje op nivo?

• 15 Mei 2007 - 07:31

Jasper Knol:

Heej kerl :D
    Mooi om te horen dat het goed met je gaat ;)!!!
    En dat je het na je zin hebt! Wil het ook een beetje lukken met het engels?
    Hier is het ook nog dikke prima :D!!!

hoop dat je snel weer een bericht plaats :D

Zegen,,

Laterzzzz

• 16 Mei 2007 - 18:31

Arjan:

Ey man, klinkt leuk daaro. wel naar je zin zo te zien. wel ff boel foto's maken he. ben wel benieuwd naar hoe groot alles precies is, want jah john deere 8330 ???? et zal wel.
    hey suc6 nog en tot over een paar maand.
    greetz Dodger

• 17 Mei 2007 - 09:36

Hilde:

hier eengeheim bericht van hilde
    Heb je ook kouwe voeten in bed ,anders moet je sokken aan doen ,zijn er ook beren. ook in jouw bed?. kusjes hilde.

• 17 Mei 2007 - 10:00

Jan En Marga:

ha die harold ,Zo te zien en te lezen bevalt canada. Ikhoop voor je dat het werk een beetje bevalt . H et melken zal de eerste paar keer wel even wennen geweest zijn,een geluk heb je wel schoonmaken van boxen , melkstal had je al wel vaker gedaan. Op de fotos zag mooie kalver stallen en tractors ziet er alle maal nog nieuw uit hebben ze de bingo gewonnen of zo. Ook de melkstal is mooi om te zien .Wat word er aan de koeien gevoerd ,en wat voer je de kalfjes . Lopen er nog koeien buiten of blijven die binnen . En gaat je engels al vooruit of klets je de hele dag nog drents. Hier zit het eerste gras in de ronde baal de opbrengst was niet best 43 baal van 25 ha .De mais komt er al door .Het gras groeit nu goed dus volgende snede zal hoop wat meer op leveren .We hebben als het goed is je nog wat meer foto ruimte gegeven dus aan deslag er mee. Veel plezier en werkze.

• 21 Mei 2007 - 18:01

Gesinus:

heey

leuke site;) nou als ze daar alles groot hebben dan moet ik er ook eens heen haha ;) maar goed heb net fam weekeind gehad was super gezellig. en kom met weer van een zeer interesante voorlichting over waterbouw. voor mun eigen projectje in kenia. ben nu al bezig met het boeken van mun vlucht omadat dat minder kost. voortvarend he;) en ben voor de rest ook nog lekker druk met school. moet mun stage af ronden en ben natuurlijk weer te laat. maar goed ik ga weer. werkze en suk6 Gesinus

• 16 Juni 2007 - 19:46

Feddrik :

hey harold.
    ziet er mooi uit daar.
    om jaloers van te worden.
    maar veel plezier veder. beste